29. PUF festival

29. PUF – međunarodni kazališni festival i ove će godine donijeti u Pulu svježe kazališne i plesne produkcije i koprodukcije iz regije, Europe, ali i šire, koje će vas dirnuti i protresti intimnim ispovijedima i kritičkim sagledavanjima aktualnih društvenih fenomena.

Iz naše kreativne sredine dolazi nam Maja Kuzmanović koja će s Nikom Gaffneyom u sklopu međunarodne transdisciplinarne mreže FoAM izvesti performans/predavanje „Anarhiv!“ (Belgija/Hrvatska/Australija). Tu je i naša mlada Olja Grubić i njezin tim iz slovenske Vie Negative, koji će nam predstaviti rad „Extima: plodno tlo“. Iz Zagreba dolazi DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta sa izvedbom „Sampladelija u noći živih umrlika“, a iz Mađarske Góbi Dance Company s „Vibracijom“. Oriantheatre Dance Company će ovom prilikom predstaviti koprodukciju (Francuska/Južna Koreja/Kanada) „Nema više ptica na mojoj strani!“, a španjolska LaCerda duet „Dvoje sami zajedno: Dolorosa-Flornecia“. Iz Češke pak dolazi MansterVille & Blackout Paradox sa vatrenim spektaklom „Propane Punk Show“, a iz Izraela Michael Getman s „Prvim stvarima“.

Raznovrsnim i angažiranim popratnim programom komentirat ćemo neke od aktualnih gradskih problematika. U tome će nam pomoći Enes Kišević, Robert Krbavac i Studio Zaro, koji će odom stablu „Šumim i šapućem mojom Pulom“ odati počast platani u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Koliko nam je trenutno bitna ne samo borba za očuvanje gradskog zelenila, nego i identiteta kojega nam malo po malo brišu, iskazat ćemo programom PUF Off, odnosno participativnim performansom „Nevergreen: nikad na zelenu granu“ na Giardinima. Priključit će se moći svi građani koji imaju kantu za zalijevanje, a nakon napornog rada predahnut ćemo s programom „Pjesničko podne s Enesom Kiševićem“ koji će nas uvesti u čarobni svijet najljepših svjetskih i Enesovih stihova.

Anno Domini 2023 (HR/BiH) radit će prošlogodišnja festivalska gošća Amila Terzimehić, gimnastičarka, plesačica i glumica sa sarajevske Akademije scenskih umjetnosti.

Ivana-Nataša Turković

executive producer