Medeja

KAZALIŠTE Dr. INAT, DC Rojc, 3. kat

petak, 25. i nedjelja 27. 06. u 21h

Osigurajte svoje mjesto slanjem
emaila na office@kazaliste-dr-inat.hr

ulaz gratis

O predstavi: Medeja je predstava vizualnog kazališta u kojoj je poseban naglasak na toposu egzila što označava bijeg u drugi prostor, napuštanje vlastite kulturne sredine i pokušaj asimilacije s novom. Egzilantska pozicija u kojoj se Medeja nalazi promatra se kao arhetipska situacija koja zahvaća one koji su prisilno napustili vlastiti dom. Međutim, iako Medeja samovoljno napušta svoj dom te je tu riječ o samoegzilu, dolaskom u novu sredinu ona se ne uklapa u njezine kulturne okvire te mora biti prognana kako bi se održao sustav vrijednosti kojemu ona ne pripada. Nepremostivi jaz između nje i nove okoline stigmatizira je kao vječnu pobunjenicu i prognanicu. U predstavi se provlači mit o Jazonu i Argonautima i priča o potrazi za zlatnim ovnom te legenda o zlatnom runu prema kojoj je ono zakopano ispod pulske Arene.O autorici:Irena Boćkai, članica Kazališta Dr. Inat, autorica je i izvođačica u performansima i predstavama vizualnog i bioart kazališta.
Nastupila je u brojnim predstavama i performansima u zemlji i inozemstvu (ITINERANT Performance Art Festival NYC, New York; ACCO FRINGE, Izrael; THE BODY LANGUAGE; ANIMA MUNDI, Venecija; PERFORMING ART 3DAYS, Pisa; ULICA STREET ART, Krakow…).
Osnivačica je izvedbenog kolektiva TREĆEPROSTOR. Trenutno završava Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i polazi MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

autorica i izvođačica: Irena Boćkai
glazba: Biser brod
scenografija: Oh, my deer
fotografija/video: Doringo