Otvorene prijave na 30. međunarodni kazališni festival PUF

Otvoren poziv za prijave na 30. Međunarodni kazališni festival PUF

Međunarodni kazališni festival PUF otvorio je prijave za sudjelovanje izvedbenih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva za svoje jubilarno 30. izdanje, koje će biti održano u Puli od 2. do 6. listopada 2024. godine.
PUF je niskobudžetni festival koji promovira suvremeno izvaninstitucionalno, angažirano, progresivno i istraživačko kazalište s naglaskom na interdiciplinarnost i eksperimentiranje. Predstavlja najnovije domaće i inozemne izvedbe koje obrađuju aktualna pitanja te okuplja različite kazališne poetike, estetike i svjetonazore. Osim što se održava u pulskim kazalištima, njime se ujedno oživljavaju uobičajene ali i zaboravljene lokacije u Puli: od kamenoloma, utvrda, trgova, tržnica, sporednih ulica, parkova, nekadašnjih proizvodnih pogona, bivših vojnih zona, brodogradilišta…
U sklopu svakog petodnevnog PUF-a održava se zanimljiv, svjež i provokativni program. On se sastoji od 10-ak izvedbi pretežno neverbalnog i uličnog kazališta, te suvremenog plesa i performansa, ali i bogatog popratnog programa. Tako postaje mjesto susreta i komunikacije, te razmijene znanja, iskustva i kontakata između izvođača, publike, kazališnih stručnjaka, kritičara i novinara.

O PUF-u

PUF je nastao 1995. godine kao mjesto susreta umjetnika koji su alternativni po svom svjetonazoru i unutarnjoj potrebi, te posjeduju izraženu sposobnost za snažnu kazališnu komunikaciju i uočavanje suvremenog svjetskog i domaćeg kazališnog trenutka. Osnovali su ga voditelji četiriju najboljih izvaninstitucionalnih hrvatskih kazališta: Branko Sušac iz pulskoga Dr. Inata, Davor Mojaš iz dubrovačkoga Lera, Nebojša Borojevič iz sisačke Daske i Romano Bogdan iz čakovečkoga Pinkleca. U to ratno doba odlučili su da se održava u Puli, gradu pošteđenom izravnih ratnih razaranja. Nastao je kao komentar hrvatske kazališne i izvan-kazališne stvarnosti, i postao mjesto dijaloga i polemike, odnosno komunikacijski kanal koji nudi svijet iz novog rakursa – ne monolog i pasivnu komunikaciju, nego razmjenu, otvaranje, prepoznavanje i sudjelovanje.

Kome je poziv namijenjen?

Poziv je namijenjen hrvatskim i inozemnim družinama koje se prvenstveno bave neverbalnim i eksperimentalnim kazalištem, suvremenim plesom i performansom.
Organizator, SAKUD Pula, pruža tehničku podršku te pokriva troškove smještaja, putovanja i lokalnog prijevoza. Za dodatne informacije možete se obratiti na mail puf.sakud@gmail.com.

Postupak prijave

Za prijavu je potrebno popuniti obrazac do 28. veljače 2024. godine u 23:59 sati. Dodatna dokumentacija (fotografije, tehnička lista i plan rasvjete) mogu biti poslani na mail puf.sakud@gmail.com.
Odabrani umjetnici će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-poštom do 30. travnja 2023. godine.

https://www.kazaliste-dr-inat.hr/puf-festival/