Anno Domini 2017.

Subota, 1. 07. 2017., 22:15h, park Monte Zaro (donja fonatana)

Međunarodni kazališni projekt
hrvatsko-izraelska koprodukcija

ANNO DOMINI 2017.

ZAUVIJEK / NIKAD

ZAUVIJEK / NIKAD je predstava u nastajanju na specifičnom mjestu (site-specific) koja je rezultat koprodukcije izraelskog kazališta Clipa Theater i Kazališta Dr. Inat iz Pule. To je međunarodni projekt koji stanjuje granice između vizualnih umjetnosti, plesa i izvedbenih umjetnosti, a koji nudi prolaz kroz nezaboravno privlačne i varljive slike ljepote i raznih oblika nasilja.
ZAUVIJEK /NIKAD istražuje privlačnost ljepote naspram prikazivanja nasilja.
Ponovnim postavljanjem i prilagođavanjem predstave na drugačijim lokacijama u različitim zemljama, sa lokalnim izvođačima, uviđamo da svugjde ipak postoji izrazita veza između povijesti i kulture jednog društva i različitih oblika nasilja koji se prožimaju našim društvom.
Clipa Theatre osnovali su 1995. u Tel-Avivu plesačica i redateljica Idit Herman (Izrael) i glumac-stvaralac-glazbenik Dmitry Tyulpanov (Rusija). Kazališni stil istoznačan za Clipa Theatre karakterizira totalitet koji prožima svaki element izvedbe. On zahtijeva potpuno poznavanje i upravljanje svim elementima djela: pokreta, prostora, kostima, scene, zvuka, svjetla i režije. U radu kazališta, ove komponente osnovni su alati ekspresije, zajedno sa djelovanjem izvođača na pozornici. Članovi kazališta dolaze iz različitih umjetničkih pozadina, nudeći širok spektar kreativnih sposobnosti i izvedbenih vještina. Nezavisno stvaralaštvo i proizvodnja svih elementa izvedbe ključan je dio rada svih stvaralaca i izvođača Clipa Theatre-a.

Autorica koncepta: Idit Herman
Režija i koreografija: Idit Herman and Artour Astman
Izvođači: Dror Liberman, Kazuyo Shionoiri, Zoya Bronshteyn, Frane Meden, Vladimir Butković, Andrea Joksić, Kristina Lazić, Irena Boćkai, Ivona Medić, Matija Milošev, Sarah Klesin, Lucija Brkić, Karla Medakov, Pino Ivančić
Glazba: Dmitry Tyulpanov
Tehnika: Marko Bolković, Elvis Butković
Producnet: Branko Sušac
Izvršna producentica: Ela Poljarević

Anno Domini 2017. podržali su : Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule